Secțiunea

Viața spirituală

În această secțiune, veți găsi articole, clipuri video și studii care să vă ajute în viața dvs de credință, să-L cunoașteți mai bine pe Dumnezeu, Biblia și promisiunile Lui, să creșteți în maturitate și în umblarea creștină și să descoperiți soluții la provocări și probleme personale.

Ultimele articole


Viața de credință pe care Dumnezeu o poate binecuvânta | de Joyce Meyer

Simți că treci printr-o perioadă de încercare în viața ta? Te confrunți cu o situație pe care ești tentat să o eviți, să o ignori sau de care fugi, pentru că este prea greu de înfruntat și de depășit?

Cu toții trecem prin momente grele și trebuie să alegem să avem încredere în Dumnezeu pentru a ne ajuta să le facem față și să trecem peste ele, sau putem alege să renunțăm și să cedăm în fața lor. Dar dacă renunțăm, nu vom merge mai departe în viață și nu vom experimenta ce este mai bun pentru noi. Nu vom avansa în niciun domeniu al vieții.

Doar Dumnezeu știe de ce a fost nevoie pentru a mă duce din locul în care am început până în locul în care sunt astăzi. A fost extrem de greu să ies din nenorocirea din care am ieșit, fiind abuzată atâția ani, și să-L las pe Dumnezeu să-mi schimbe atitudinea și să mă învețe toate lucrurile pe care încerc să îi învăț pe oameni din Cuvântul lui Dumnezeu. Totul a durat mult mai mult decât am crezut că va dura... și a fost mult mai greu decât am crezut vreodată că va fi.

Dar pot să vă spun acum că sunt recunoscătoare pentru fiecare lucru prin care am trecut, deoarece, în acest proces, am învățat atât de multe lucruri care mi-au dezvoltat caracterul și m-au pregătit să fiu astăzi lider în slujire.

Îmi amintesc în mod clar ziua în care Dumnezeu a vorbit inimii mele și a spus: „Joyce, vreau să-ți amintești mereu asta: câți oameni te-aș lăsa să ajuți, atât de mulți oameni poți răni.” Nu știam nimic despre vreo funcție de conducere până când nu am trecut testele, apoi am aprofundat relația mea cu Hristos și am dezvoltat caracterul care să mă țină constantă.

Ori de câte ori văd un tânăr repede promovat într-o poziție cheie de conducere, mă preocupă, pentru că, dacă nu ai caracterul necesar pentru a acorda atenția necesară atunci când ești lider, tot ce vei face este să creezi o mare încurcătură. Dumnezeu ne promovează după ce trecem cu bine prin încercările noastre – nu atunci când fugim de ele, le ignorăm sau le evităm.

Mulțumim lui Dumnezeu că El este credincios să ne ajute să facem ce trebuie să facem pentru a trece cu bine prin încercările noastre atunci când stăm cu ochii ațintiți asupra Lui și avem încredere în El. Așa cum El este credincios, El Se așteaptă să fim și noi credincioși.

A fi credincios înseamnă a fi de încredere, vrednic să ți se încredințeze ceva, un sprijin ferm și devotat, loial, demn de încredere, consecvent, constant și statornic. În 1 Timotei 3, apostolul Pavel îi spune lui Timotei cum să determine cine este apt să fie lider. Versetul 10 spune: „Acești oameni trebuie mai întâi să fie încercați; atunci, dacă se găsesc fără vină și fără reproș [în viața lor creștină], să slujească...” (Parafrazare Biblia Amplificată). Îți clădești încredere în cineva când vezi cum reacționează în diferite situații de-a lungul timpului și când este „testat”.

Bărbații și femeile credincioase ale lui Dumnezeu se smeresc sub mâna puternică a lui Dumnezeu și au încredere în El că îi va promova atunci când știe El că sunt pregătiți pentru asta (vezi 1 Petru 5:6). Asta sună cu adevărat spiritual, așa că vreau să-l fac practic: veți fi sub o autoritate umană care probabil nu vă place și cu care probabil nu sunteți întotdeauna de acord. S-ar putea chiar să simțiți că nu sunteți tratați întotdeauna corect. Dumnezeu vă va cere să slujiți cu credincioșie în această poziție, cu o atitudine bună.

Adevărul este că singurul mod în care vei ști cu adevărat ce să faci este să treci prin unele lucruri și să fii credincios – să rămâi, să nu renunți, să nu fugi și să nu dai vina pe toți ceilalți pentru problemele tale.

Proverbe 28:20 spune: „Un om credincios (cu gândire corectă) va fi plin de binecuvântări…” (Parafrazare Biblia Amplificată). Oamenii credincioși sunt implicați pe termen lung. A fi credincios literalmente înseamnă să afli ce este corect și să faci asta din nou și din nou... Ai fost fidel în ce privește sănătatea ta? Ai grijă de tine sau ai abuzat de tine? Ai avut grijă de bunurile tale sau mașina ta arată ca un coș de gunoi? Ai fost fidel în ce privește partea financiară – să economisești ceva, să cheltuiești ceva și să oferi ceva – sau ai cheltuit totul?

Este important pentru noi să excelăm și să facem tot ceea ce putem în fiecare domeniu al vieții noastre, astfel încât să putem fi „plini de binecuvântări” de la Dumnezeu.

Fii credincios în timpul perioadelor tale de testare, chiar acolo unde te afli, iar Dumnezeu te va promova la timp. Dacă vei face cu credincioșie ce îți spune El să faci, atunci nu există nicio persoană de pe pământ și niciun demon din iad care să te poată împiedica de la ceea ce Dumnezeu vrea să ai și de la destinul pe care El l-a plănuit pentru viața ta. Dacă vei fi credincios și sârguincios ca să faci ce este bine – ceea ce trebuie să faci – atunci nimeni nu te va putea ține departe de răsplata pe care Dumnezeu o are pentru tine. Dumnezeu te va promova când vei trece testul!

| Devoțional

Cuvântul lui Dumnezeu te eliberează | Mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi, 24 septembrie 2023

Principalul mod de a te apropia de Dumnezeu este studierea Cuvântului Său.
| Devoțional

Trăind cu un scop | Mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi, 23 septembrie 2023

Bucuria și pacea nu apar întâmplător, ci apar atunci când alegi să îți trăiești viața cu un scop.

Dumnezeu se apropie de noi în cele mai mici lucruri | Decupaj din realitate 8.23

Așteptăm materialele dumneavoastră (mărturii, melodii, module de mesaje biblice, etc.) pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.